FAQ

FAQ2019-12-13T12:44:56+01:00
WAAROM VULKAANKORRELS?2019-12-13T12:40:35+01:00

Veel mensen durven het niet aan een plant in huis te nemen. Ze zijn bang dat de plant veel onderhoud nodig heeft. Dat is jammer en het tegenovergestelde is waar: wanneer je gebruik maakt van vulkaankorrels hebben planten weinig verzorging nodig.

Bovendien zijn vulkaankorrels, zoals hierboven is beschreven, 100% natuurlijk en dus zeer duurzaam. Dat vinden wij zeer belangrijk want ook wij dragen graag een steentje bij aan het milieu.

Wij verkopen de potplanten van Beautanic Lifestyle uitsluitend met vulkaankorrels. Onze vulkaankorrels zijn ook los te verkrijgen. Dus mocht u al planten met potgrond in huis hebben dan is het geen probleem om de planten over te potten om ook bij deze planten te genieten van de voordelen van vulkaankorrels.

Vulkaankorrels hebben een natuurlijke en frisse uitstraling, dit in tegenstelling tot de bekende bruine hydrokorrels. Wij zien een plant als een mooie aanvulling op het interieur en daarom mogen planten met vulkaankorrels niet ontbreken in een goed gestyled interieur van nu.

VERZORGING2019-12-13T12:35:28+01:00

Planten met vulkaankorrels zijn gemakkelijker te verzorgen en zijn gezonder.

  • U kunt de plant nooit te veel water geven, omdat het teveel aan water er aan de onderkant weer makkelijk uit stroomt.
  • U kunt ook makkelijk 2 weken overslaan met water geven, omdat in iedere pot een waterreservoir zit. Met deze waterbuffer kan de plant makkelijk 2 weken vooruit.
  • De wortels blijven langer en gezonder in vulka korrels dan in potgrond.
  • Het substraat vulka is absoluut vrij van onkruid.

Belangrijk is wel dat de plant elke maand een klein beetje voeding krijgt.

WAT ZIJN VULKAANKORRELS?2019-12-13T12:35:02+01:00

Bij Beautanic Lifestyle werken wij met Vulkaankorrels. Dit duurzaam substraat bestaat uit vulkanische steentjes. Vulkaankorrels worden gekenmerkt door een grote porositeit (de aanwezigheid van kleine openingen -poriën- in een materiaal). Door de grote hoeveelheid kleine holtes in het gesteente is het zeer licht. Vulkaankorrels ontstaan wanneer bij een vulkanische uitbarsting de vloeibare lava, die een grote hoeveelheid gassen bevat, zodanig snel afkoelt dat de gasbelletjes de tijd niet krijgen te ontsnappen en in het gesteente vast komen te zitten.

Het gebruik van vulca-substraat is dus volledig energieneutraal en het substraat blijft tot in lengte van jaren bruikbaar, in tegenstelling tot potgrond.

Heeft u verder nog vragen?

Laat het ons weten. Wij horen graag wat u van Beautanic vindt!

CONTACT